Vihreiden Ohisalo: erityisryhmien asuntotuotantoa vauhditettava nykyisessä suhdannetilanteessa

Vihreiden kansanedustaja ja entinen ympäristöministeri Maria Ohisalo vaatii hallitusta satsaamaan kehysriihessä erityisryhmien asuntotuotantoon rakennusalan tilanteen helpottamiseksi.

Ara-järjestelmällä ja erityisesti erityisryhmien investointiavustuksella on äärimmäisen tärkeä rooli erityisryhmien asuntotuotannon tukijana, sillä sen tuilla lisätään asumiskustannuksiltaan kohtuullisten ja erityisryhmille, kuten vanhuksille, asunnottomille, ja vammaisille soveltuvien vuokra-asuntojen tarjontaa.

– Pääministeri Petteri Orpon hallitus on päättänyt leikata juuri erityisryhmien investointiavustuksesta, vaikka me tarvitsemme tähän maahan edelleen lisää erityisryhmille sopivia asuntoja, Ohisalo kritisoi.

Hallitusohjelmaan kirjattua erityisryhmien investointiavustusten leikkausta päätettiin jo aiemmin lieventää tälle vuodelle, mutta Ohisalon mukaan kokonaisuus on edelleen huolestuttava. Nykyisessä suhdannetilanteessa hallituksen kannattaisi Ohisalon mielestä tukea juuri erityisryhmien asuntotuotantoa huomattavasti nykyistä järeämmin toimin.

– Valtio on perinteisesti tasannut suhdannevaihteluja työvoimavaltaisella ja useaan toimialaan vaikuttavalla rakennusalalla lisäämällä tai vähentämällä ara-tuotantoa, mikä on osoittautunut hyväksi keinoksi vaikuttaa asuntorakentamiseen, Ohisalo selittää.

– Nykyisessäkin suhdannetilanteessa olisi perusteltua, että hallitus tukisi ara-tuotantoa ja erityisesti erityisryhmien asuntotuotantoa huomattavasti nykyistä järeämmin. Tähän odotan panostuksia kehysriihessä, Ohisalo summaa.

Lisätietoja:

Maria Ohisalo, kansanedustaja

maria.ohisalo@eduskunta.fi

Poliittinen avustaja Kukka Louhimies: 09 432 4144

Maria Ohisalo