_PAA7761-04-vaaka2.jpg
 

Maria
Ohisalo

Olen 34-vuotias helsinkiläinen sisäministeri, kansanedustaja, Vihreiden puheenjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori (sosiologia) ja valtiotieteiden maisteri (sosiaalipolitiikka). Puheenjohdin vuosina 2013-2014 Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNOa. Olen myös Helsingin kaupunginvaltuutettu, Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n liittovaltuuston jäsen, liikuntaintoilija ja retropelikeräilijä.


 

sihteeri: jaana.soderman(at)intermin.fi
puhelin: 
0295 418 801

mediasuhteet: taru.anttonen(at)intermin.fi
puhelin: 
050 477 8318

Olen syntynyt Itä-Helsingin Vesalassa ja kasvanut muun muassa Vallilassa, Mellunmäessä, Oulunkylässä, Meri-Rastilassa, Herttoniemenrannassa. On kotini ollut vajaat kaksi vuotta Ruotsissakin: Uppsalassa olin vaihto-oppilaana Uppsalan yliopistossa ja Tukholmassa työskentelin harjoittelijana Tukholman Suomen suurlähetystössä. Erään syksyn asuin Pariisissa ja opiskelin Sorbonnen yliopistossa, kevään 2016 tein tutkimustyötä Oxfordin yliopistossa. Valmistuin ylioppilaaksi Mäkelänrinteen urheilulukiosta vuonna 2004 ja valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2011 pääaineenani sosiaalipolitiikka. Vuonna 2017 väittelin yhteiskuntatieteiden tohtoriksi Itä-Suomen yliopistosta, pääaineenani sosiologia. Vapaa-ajalta minut löytää jostain pääkaupunkiseudulta pyöräilemästä. Olen mm. pelannut jalkapalloa FC Konnussa ja Vuosaaren Viikingeissä ja kuluttanut urheilukenttiä Helsingin Kisa-Veikoissa ja pyörähtänyt Rastipartiossakin.

Minulle tärkeää politiikassa on sosiaalisen oikeudenmukaisuuden yhdistäminen ekologiseen kestävyyteen. Uskon, että hyvinvoiva ihminen pystyy paremmin pitämään huolta myös ympäröivän maailman hyvinvoinnista. Ennaltaehkäisyn edistämisen ja eriarvoistumisen torjunnan pitäisi olla politiikan keskeistä sisältöä kaikilla politiikan aloilla.