Maria_pj_muokattu_pieni[1693].jpg
 
 

Edessämme on
yksi ihmiskunnan
historian
suurimmista
tehtävistä.

Meidän on pysäytettävä ilmastonmuutos ja sopeuduttava niihin vahinkoihin, jotka olemme jo saaneet aikaiseksi. Tämä on tehtävä tavalla, joka on reilu ja oikeudenmukainen jokaiselle.

Meidän on muutettava tapa, jolla tuotamme energiamme ja ruokamme. Meidän on myös muutettava tapa, jolla suhtaudumme taloudelliseen kasvuun ja hyvinvoinnin hedelmien jakamiseen.

Muutos kohtelee eri ihmisiä eri tavoin, ja usein heikoimmassa asemassa olevat pystyvät sopeutumaan siihen kaikkein heikoimmin. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii paljon meiltä kaikilta, mutta erityisesti se vaatii meiltä poliitikoilta. Muutoksen on oltava reilu ja oikeudenmukainen, ja politiikan tehtävä on varmistaa se: hyvien valintojen pitää olla ihmiselle helppoja, eivätkä ne saa ylittää huono-osaisimpien kantokykyä.

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ratkaistaan seuraavan vuosikymmenen aikana. Tämän kevään eduskuntavaaleissa valittiin uuden vuosikymmenen ensimmäiset kansanedustajat. Me ratkaisemme, miten tämä muutos tehdään. 2020-luku alkaa nyt.

 
 
climate-cold-glacier-2969.jpg
 

Ilmastonmuutos


climate-cold-glacier-2969.jpg

Ilmastonmuutos on ihmiskunnan polttavin ongelma ja se koskettaa meitä kaikkia. Olemme nyt jo myöhässä, mutta emme vielä toivottomasti: jokaisella asteen kymmenyksellä on merkitys sille, millaisessa maailmassa elämme vielä meidän elinaikanamme.

Meillä ei ole aikaa odottaa.

 

,

köyhyys2.jpg
 

KÖyhyys ja
eriarvoisuus


Osa jo valmiiksi heikossa asemassa olevista on päätynyt monien eri leikkausten ja heikennysten kohteeksi. Edelleen yli 7 000 ihmistä elää Suomessa ilman kotia.

Emme voi ajatella, että maan talous laitetaan ensin kuntoon ja sen jälkeen korjataan sosiaaliset ongelmat, koska tällä välin hukkaamme ihmisiä, jotka olisivat pienellä panostuksella pysyneet mukana.

.

tyttö.jpg
 

Koulutus


Koulutus antaa ihmiselle mahdollisuuksia ottaa ohjat omassa elämässään, ja toteuttaa omia kykyjään tavalla joka hyödyttää häntä itseään ja ympäristöään. Koulutus on parhaita tapoja varmistaa ihmisten osallisuutta yhteiskunnassa ja edistää tasa-arvoa niin Suomessa kuin maailmalla.

 
 

Ota yhteyttä

maria_profiili.jpg
 

Maria Ohisalon sihteeri
e-mail: jaana.soderman(at)intermin.fi
puhelin: 0295 418 801

Valtiosihteeri ja avustajat sisäministeriössä yhteystiedot.

Vihreiden puoluetoimiston yhteystiedot.