tehdään yhdessä reilu muutos

Olen ehdolla Vihreiden puheenjohtajaksi.

REILUN MUUTOKSEN POLITIIKKAA

Ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta ovat politiikan tärkeimmät tehtävät. Ne eivät ole irrallisia teemoja, eivätkä ne ole politiikan sivuhuomioita. Sen me olemme puolueena osoittaneet viimeistään kevään 2019 eduskuntavaaleissa. On aika tehdä reilu muutos, siirtymä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa, jossa ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointi on kaiken politiikan ytimessä. On aika puolustaa hyvinvointivaltiota, jossa jokaisesta voi tulla mitä vain.

On aika osoittaa, että politiikka on jokaisen asia ja että jokaista tarvitaan. On aika kuulla asiantuntijoita ja tehdä tutkimukseen pohjaavaa politiikkaa.

AVOIN, KOKO SUOMEN PUOLUE

Haluan tehdä Vihreistä koko Suomen puolueen, jolla on kuntapäättäjiä, kansanedustajia ja meppejä niin Helsingistä kuin Sodankylästäkin. Haluan, että jokainen löytää puolueesta oman paikan vaikuttaa ja saa äänensä kuuluviin ja ideansa näkyviin.

Vihreät voi olla vain hallituksessa, joka ei tingi ihmisoikeuksista, tekee feminististä kestävän kehityksen politiikkaa, joka panostaa koulutukseen, ympäristönsuojeluun ja köyhyyden torjuntaan, ja joka toteuttaa oikeudenmukaiset sote- ja sotu-uudistukset.

Haluan rakentaa vahvaa Eurooppa-politiikkaa tekevää puoluetta, joka tarjoaa positiivisen vaihtoehdon sisäänpäin kääntyneelle nationalismille ja tekee kaikkensa avoimemman ja demokraattisemman EU:n eteen. Toukokuun lopussa käydään eurovaalit, joissa vihreät tavoittelee historiallista vaalivoittoa.

Haluan rakentaa puoluetta, jolla on kuntavaalien 2021 kovimmat ehdokaslistat, koska aktiivinen ja vaikuttava ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjunta tarvitsee toimia myös kaupunki- ja kuntatasoilla. Aion tehdä väsymättä töitä sen eteen, että Vihreät ottaa vuoden 2023 eduskuntavaaleissa paikkansa selkeästi suurten puolueiden joukossa.

MUKAAN OTTAVA JOHTAJA

Olen ollut mukana vihreissä 11 vuotta. Tänä aikana olen johtanut nuorisojärjestöä, toiminut neljä vuotta puolueen varapuheenjohtajana ja sijaistanut puheenjohtajaa. Olen kiertänyt kenttää, tavannut ihmisiä ja saanut mukaan toimintaan uusia jäseniä. Olen ollut mukana tekemässä lukuisia puoleen ohjelmia, olen puheenjohtanut puoluehallituksen kokouksia ja ollut tekemässä vihreitä vaalivoittoja. Olen kokenut myös tappioita, mutta jatkanut eteenpäin. Olen tehnyt Vihreää politiikkaa täydestä sydämestäni, ja tätä työtä haluan jatkaa edelleen.

Johtajana olen kuunteleva, harkitseva ja mukaan ottava. Haluan kannustaa jäsenistöämme tekemään töitä yhteisten tavoitteidemme eteen, kaikkialla Suomessa. En pelkää puolustaa arvojamme ja politiikkaamme. Haluan tehdä reilun muutoksen, tule mukaan!