Mariasta sanottua

Touko Aalto

"Näissä vaaleissa äänestetään kuntalaisten hyvinvoinnista. Sen vuoksi kannattaa äänestää henkilöä, joka tuntee kuntapalveluiden todellisuuden ja mahdollisuudet vaikuttaa huono-osaisuutta ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä sydämellään että järjellään. Sen vuoksi kannattaa äänestää Mariaa."

Touko Aalto, kansanedustaja, Vihreiden puheenjohtaja, maakunta- ja kaupunginvaltuutettu, Jyväskylä

Tuukka Aaltonen

"Mariassa yhdistyvät osaaminen, periksiantamattomuus ja hyvät arvot. Hänellä on ainutlaatuista osaamista eriarvoisuudesta Suomessa ja todellista pyrkimystä muuttaa asioita, joka on erityisen tärkeää tänä suurien muutoksien aikana. Pakko arvostaa."

Tuukka Aaltonen, KTM, Projektipäällikkö, Helsinki

Taru Anttonen

"Tutustuin Mariaan ViNOn Nuori vihreä vaikuttaja -kurssilla vuonna 2008. Jo silloin vakuutuin Marian tinkimättömästä motivaatiosta tehdä maailmasta parempi paikka erityisesti heikoimmassa asemassa oleville. Maria on uskomattoman asiantunteva sosiaalipoliitikko, jota ajaa eteenpäin vahva oikeudenmukaisuuden taju. Mariassa ei ole pätkääkään ylimielisyyttä, päinvastoin hänellä on suuri sydän ja taito kuunnella."

Taru Anttonen, Ohisalo2015 -eduskuntavaalien kampanjapäällikkö, suunnittelija (YTM), ystävä, Helsinki

Panu Autio

"Mielestäni Suomessa pitäisi tuoda tieteellistä tutkimusta tehokkaammin mukaan päätöksentekoon ja politiikkaan. Maria Ohisalo edustaa juurikin sitä. Ja sitä paitsi Maria on aivan huikean valovoimainen ja innostava tekijä, joka osaa varmasti pitää myös heikompien puolta."

Panu Autio, futsalista, kirjailija, Creative Sustainability -maisteriopiskelija, Espoo

Teo Comet

"Jag har blivit bekant med Maria när vi var med i Europas unga grönas verksamhet. Maria kombinerar på ett genialt sätt en benhård förhandlingsförmåga med att förbli trogen sina egna värden och ideal. Hon vore en ypperlig folkrepresentant i vår riksdag!"

Teo Comet, generalsekreterare inom Federation of Young European Greens (FYEG), Helsingfors/Bryssel

Riitta Granfelt

"Maria on poliitikko ja tutkija, jonka listalla köyhät, asunnottomat ja psykososiaalisista vaikeuksista kärsivät ihmiset ovat jonossa ensimmäisiä. Myös eläimet mahtuvat Marian listalle: Tuleva eduskunta päättää siitä, miten eläimiä lähivuosikymmeninä saa Suomessa kohdella. Olen oppinut tuntemaan Marian ihmisenä ja poliitikkona, jonka puoleen voin kääntyä niin sosiaalipoliittisissa kuin eläinsuojeluun liittyvissä kysymyksissä. Marian myötäelävä tarmokkuus ei rajoitu vain suomalaisiin ihmisiin ja eläimiin. Maria puolustaa turvapaikan hakijoiden oikeuksia ja vaatii Suomea täyttämään kansainväliset ihmisoikeuksiin liittyvät velvoitteensa. Eivätkä Romanian kulkukoiratkaan ole vihreälle tutkija-poliitikolle liian vähäpätöisiä."

Riitta Granfelt, Sosiaalityön dosentti, Helsingin yliopisto

Jasmin Hamid

"Maria on puhunut, puhuu ja työskentelee sitkeästi feminismin ja tasa-arvon puolesta. Suomen on näytettävä näissä asioissa muulle maailmalle mallia ja oltava rohkeasti edelläkävijänä, koska tasa-arvo ei ole valmis. Marian päämäärätietoisuudella ja pitkäjänteisyydellä saadaan Arkadianmäellä paljon aikaan."

Jasmin Hamid, näyttelijä, kaupunginvaltuutettu, Helsinki

Heidi Hautala

”Maria on tosi hyvä tyyppi. On ollut ilo tehdä yhteistyötä hänen kanssaan ja tukea häntä vaaleissa, äänestämälläkin. Maria tuntee syvällisesti eriarvoistumisen seuraukset yhteiskunnalle ja heikossa asemassa oleville. Luotan häneen sataprosenttisesti.”

Europarlamentaarikko Heidi Hautala, Helsinki/Bryssel

Satu Hassi

"Lupaava nuori tutkija Maria Ohisalo haluaa päätöksiä, joissa köyhyyden torjunta käy käsi kädessä ympäristön suojelemisen kanssa. Maria haluaa tehdä tietoon perustuvaa politiikkaa ja väitöskirjatutkijana ymmärtää, miten tutkittua tietoa voidaan nykyistä paremmin hyödyntää yhteiskunnan päätöksiä tehtäessä."

Satu Hassi, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu, kirjailija, Tampere

Milja Henttonen

"Marialla on suuri palo muuttaa maailmaa paremmaksi juuri niiden osalta, joiden on vaikea saada omaa ääntänsä kuuluviin. Marialla on tahto, sydän ja ennen kaikkea uskottavat keinot tämän tekemiseen. Lisäksi Maria on vannoutunut feministi, mikä on aina plussaa."

Milja Henttonen, Vihreiden nuorten pääsihteeri 2014-2015

Ska Keller

"Maria is a young politician and a researcher who is dedicated to fighting poverty and inequality. We need more people like her in Finnish and European politics!"

Ska Keller, Member of the European Parliament, Greens/EFA

Sami Kerman

"Olen äänestänyt Maria Ohisaloa kunnallisvaaleissa 2012, eurovaaleissa 2014 ja eduskuntavaaleissa 2015. Maria edustaa feminististä punavihreää politiikkaa, jolla ympäristö tulee suojelluksi, ihmisistä huolehditaan ja tasa-arvo toteutuu. On ollut ilo seurata Marian kasvamista yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kuinka pitkäjänteisesti ja väsymättömästi Maria on ajanut tärkeiksi kokemiani asioita ja haluan äänelläni antaa Marialle tilaisuuden edistää näitä asioita valtakunnan politiikassa."

Sami Kerman, kehittämispäällikkö, DI (tuotantotalous), Helsinki

Miikka Keränen

"Maria on uskomaton yhdistelmä rautaista asiantuntemusta, rakentavaa tapaa tehdä asioita ja uskallusta ryhtyä aitoon vuorovaikutukseen erilaisten ihmisten ja toimijoiden kanssa. Maria osaa pätevästi tarttua niin valtakunnan, Euroopan unionin kuin pienen ihmisarjenkin politiikkaan. Kaiken tämän hän tekee suurella sydämellä ja intohimolla muuttaa maailmaa."

Miikka Keränen, kauppa- ja yhteiskuntatieteiden yo, rovaniemeläinen vihreä poliitikko

Nadja Kiiskinen

"Maria Ohisalo on briljantti, energinen ja tavoitteissaan kunnianhimoinen, ja siinä erikoinen tapaus, että hän ymmärtää käyttää näitä avujaan niiden hyväksi, joille sattuma on jakanut heikommat kortit. Marian empatia ja oikeudentaju ovat niin vahvoja, että hän ei ylpisty ja unohda heikompiosaisia silloinkaan, kun itsellä menee loistavasti, eli eduskuntaan päästessään. Vaalilupauksilla on tapana haihtua viimeistään voittojuhlissa, mutta tämän naisen sanaan minä todella luotan."

Nadja Kiiskinen, DI, Helsinki

Nikolai Klix

"Olen oppinut tuntemaan Marian tärkeänä pitämiensä asioiden puolesta itsensä likoon laittavana poliitikkona. Arvostan paljon mm. Marian avausta yksinasuvien tilanteen paremmasta poliittisesta huomioimisesta."

Nikolai Klix, kielifasilitaattori, opiskelija, Helsinki

Arno Kotro

"Suomi on muuttumassa luokkayhteiskunnaksi. Tai tarkemmin: Suomesta tehdään luokkayhteiskuntaa. Siksi tarvitaan toisenkinlaisia toimijoita. Maria on niiden puolella, jotka uhkaavat jäädä osattomiksi uudessa uljaassa yhteiskunnassa."

Arno Kotro, opettaja, kolumnisti, Helsinki

Laura Kyntölä

"Tapasin Marian ensimmäisen kerran lukiossa, jossa tämä itähelsinkiläinen tarmonpesä vakuutti otteillaan niin yleisurheilukentillä kuin oppitunneillakin. Toisen kerran tiemme kohtasivat sosiaalipolitiikan luennoilla. Yliopistolla opin tuntemaan Marian väsymättömänä hyvinvointivaltion puolustajana mutta myös lämminhenkisenä ja luotettavana innostajana, jota voin edelleen ylpeydellä kutsua ystäväkseni. Tätä samaa lannistumatonta paloa tehdä hyvää on myös siinä työssä, jota Maria nykyisin tekee köyhyystutkijana yhteiskunnan huono-osaisimpien parissa. Ääneni menee näissäkin vaaleissa Marialle; eduskunta tarvitsee kansanedustajan, jolla on aidosti tietoa ja taitoa pyrkiä parantamaan huono-osaisimpien asemaa. Lisäksi Marialla on sydäntä ja tarmoa tarttua näihin haasteisiin itseään säästämättä."

Laura Kyntölä, sosiaalipoliittinen asiantuntija, VTM, ystävä, Helsinki

Merja Kähkönen

"Äänestän Mariaa, koska hän edustaa minun arvojani: tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Maria on asiantuntija, ja lisäksi loistava persoona."

Merja Kähkönen, FM, tukiryhmäläinen, Helsinki

Hilja Lindholm

"Maria on fiksu, ahkera ja positiivinen vaikuttaja, joka hoitaa sen minkä sanoo. Tämän naisen politiikan taitoon voi luottaa."

Hilja Lindholm, opiskelija, tukiryhmäläinen

Rosa Meriläinen

”Ihmisiä on kahdenlaisia: valittajia ja tekijöitä. Maria Ohisalo kuuluu jälkimmäisiin.”

Rosa Meriläinen, kirjailija, Tampere

Lasse Miettinen

”Maria Ohisalo on oikeamielinen, skarppi, innostava, hauska, rohkea ja käsittämättömän osaava. Maria tutkii köyhyyttä ja tietää mitä on leipäjonossa jonottavien elämä Euroopassa ja tässä maassa nimeltä Suomi. Ei ole ihme, että vihreät nuoret valitsivat hänet puheenjohtajakseen kahdeksi vuodeksi ja puolue eurovaali- ja eduskuntavaaliehdokkaakseen. Nuorisopoliitikoista sanotaan, että he ovat tulevaisuuden tähtiä, mutta Maria on kyllä tähti ihan tasan jo tänään.”

Lasse Miettinen, Vihreiden puoluesihteeri

Elina Moisio

"Suomi tarvitsee Marian kaltaisia kansanedustajia: osaavia, pystyviä ja pelkäämättömiä. Tasa-arvon tekijöitä, jotka puolustavat perhevapaiden tasaista jakautumista ja vanhemmuuden kustannusten jakamista."

Elina Moisio, kaupunginvaltuutettu ja Miltton Networksin johtava asiantuntija ja osakas

Ville Niinistö

"Maria on ihminen, joka on omistautunut niin työssään kuin politiikassaan kaikella tarmollaan vähäosaisten puolustamiseen. Maria on tutkija, joka tietää, politiikko, joka tekee, ihminen, joka tuntee. Tällaisia ihmisiä Suomi tarvitsee päättäjikseen."

Ville Niinistö, kansanedustaja, Vihreiden entinen puheenjohtaja

Inkeri Näätsaari

"Maria Ohisalon tärkein tavoite on köyhyyden torjunta ja mahdollisuuksien suominen kaikille. Siksi äänestän Mariaa. Olen maaseudulta perheestä, joka monella nykyajan mittarilla oli köyhä. Vanhemmat lähettivät kuitenkin meidät lapset kaupunkiin oppikouluun. Se oli heiltä iso ponnistus, vaikka sainkin usein vapaaoppilaspaikan. Myöhemminkin sain nauttia monista eduista: korkeatasoista opetusta kahdessa yliopistossa sekä valtion takaamaa opintolainaa ja aika ajoin asumistukeakin. Kun lapsiperheen isä meni suorittamaan asevelvollisuuttaan, sotilasavustus mahdollisti kohtuullisen arjen ja äidin opintojen jatkumisen. Tytär sai maksuttoman päivähoidon ja tarvitsemansa sairaanhoidon. Hänen koulutuksensa tuntui aikanaan jo itsestäänselvältä. Valmistuttuani pääsin heti työhön kiinnostavalle alalle, jolla työskentelin neljäkymmentä vuotta. Meillä oli yksi tärkeä pääoma: uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että parempi elämä on mahdollinen. Myös nykylapset ja nuoret ansaitsevat vastaavat mahdollisuudet hyvään elämään, tietenkin tämän päivän vaatimusten mukaisesti. Kun nuoremmat ikäpolvet voivat uskoa tulevaisuuteen, me eläkeläisetkin voimme ikääntyessämme odottaa parempaa vanhuuden turvaa."

Inkeri Näätsaari, entinen kirjastopalvelujohtaja

David Pemberton

"Se, että Maria jo nuorena aktiivina nosti köyhyyteen ja huono-osaisuuteen liittyviä asioita esiin hätkähdytti minua positiivisesti aikana, jolloin niin moni liputti ja edelleen liputtaa vain vapauksien tai oikeuksiensa - kuten vaikka tekijöiden palkoista vapaan nettilatauksen - puolesta. Tämä käsitys Mariasta vain vahvistui hänen ryhdyttyään tutkimaan työkseen köyhyyttä ja huono-osaisuutta. Maria kuuluu siihen vihreiden ydinjoukkoon, joka hakee vapauden rinnalle vastuuta, ja tajuaa miten heikompien puolustaminen on koko yhteiskunnan puolustamista. Maria tietää, että jos joku kokee olonsa ulos heitetyksi, hän ei välttämättä jaksa enää välittää itsestäänkään - saati sitten puolustaa ympäristöä. Maria tietää, että kokemus mukana olemisesta ja luottamus kelkassa pysymisestä antaa voiman kantaa vastuuta oman itsensä ohella myös muista ja ympäristöstä. Hän tutkii, miten kasautuvaa huono-osaisuutta torjutaan, sen syödessä etenkin yksineläjiä ja yksinhuoltajia, heikentäen työkykyä ja osallisuutta kahtia jakautuvassa yhteiskunnassa, jossa myös hyväosaisuus kasautuu - muun muassa koulutuksessa, terveydessä ja asuntomarkkinoilla. Maria tunnistaa ja raivaa tasa-avon esteitä, sekä antaa tilaa erilaisuudelle, vapaudelle joka ei loukkaa ja haavoita. Marian askel on nopea, mutta hän ei tallaa alleen. Hänet kannattaisi valita niiden kansanedustajien joukkoon, jotka vievät vihreää päätöksentekoa vahvan vastuun suuntaan, jota täällä Euroopan reunalla tarvitaan."

David Pemberton, toimitusjohtaja

Mari Pietarinen

"On etuoikeus kun olen saanut tuntea Marian lapsesta asti. Ja niin kauan kun olen hänet tuntenut hän on ajatellut aina ensin muita ja vasta viimeisenä itseään. Oikeudenmukaisempaa ja luotettavampaa ihmistä saa hakea. Maria on innostaja, kehittäjä, joka tarttuu rohkeasti epäkohtiin sekä sanoo asiansa rehellisesti ja suoraan. Hänen käsissään tästä pallosta saataisiin varmasti astetta parempi paikka."

Mari Pietarinen, esimies (sosionomi AMK, sosiaaliala/vammaistyö), ystävä

Terry Reintke

"Maria is a smart and hard-working young woman who has a clear vision for a European future."

Terry Reintke, Member of the European Parliament, former spokesperson of the Federation of Young European Greens (FYEG)

Juho Saari

"Olen tehnyt töitä Ohisalon kanssa viimeiset neljä-viisi vuotta ja olen oppinut tuntemaan hänet nopeasti oppivana ja kantaa ottavana tutkijana. Pahasta ei ole myöskään sitkeyden ja jääräpäisyyden yhdistelmä, joka tuo tiukassa paikassa tulosta."

Juho Saari, sosiaali- ja terveyspolitiikan professori, Tampereen yliopisto

Shenna Sanchez

"With firm conviction, I believe Maria will be an effective MP since her political work will be inspired by her genuine aspiration to be the voice of young people and represent our demands. Her political agenda will be grounded on facts and extensive research she has done. This will gear her positions towards solutions on socio-economic problems within and beyond Finland."

Shenna Sanchez, Secretary General, Federation of Young European Greens (FYEG), Brussels

Otto Simola

"Maria Ohisalossa yhdistyvät kaikki ne ominaisuudet joita arvostan hyvässä poliittisessa toimijassa: hän on älykäs, rohkea ja sanavalmis. Tämän lisäksi Maria on vihreä feministi, joka puolustaa aktiivisesti heikoimmassa asemassa olevia. Tämä on yhdistelmä, joka takaa hänelle tukeni vaikka toiselta puolelta Suomea. Maria on poikkeuksellisen kova tekijä suomalaisessa ja jopa vihreässä politiikassa."

Otto Simola, FM, Ohjelmistosuunnittelija, Oulu

Anni Sinnemäki

”Maria on esteitä pelkäämätön ja aikaansaava tyyppi – tasa-arvoisen Helsingin puolesta. On myös hyvä, että joku puhuu niiden puolesta jotka kaupungissa asuvat yksin!”

Anni Sinnemäki, apulaispormestari, Helsinki

Marko Soukka

"Eduskunnassa tarvitaan Marian kaltaisia energisiä asiantuntijoita, jotka pitävät rohkeasti ja rakentavasti heikompien puolta ympäristöä unohtamatta. Marian vaaliteemat edustavat hyvin omia arvojani."

Marko Soukka, kitaristi, DIY-intoilija, Helsinki

Juhana Suoniemi

"Olen tuntenut Marian jo pitkään, niin ystävänä kuin puoluetoverinakin. Maria on paitsi hyvä puhuja, myös erittäin tarkka kuuntelija. Hänellä riittää tarmoa viedä asiat loppuun asti. Sosiaalipoliitikkona, tutkijana, kansalaisaktiivina, mutta myös lama-ajan lapsena Maria tietää köyhyydestä, leipäjonoista ja eriarvoistumisesta ja taistelee niitä vastaan väsymättömästi. Maria on loistava valinta eduskuntaan."

Juhana Suoniemi, sotilastarkkailija, HTM, ystävä, Tampere

Alexander Stubb

”Maria Ohisalo puheenjohti ansiokkaasti ulkoministeriön pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuutta pohtinutta nuorten työryhmää vuonna 2012. Ohisalo osoitti työssään, että hänellä pysyvät useat langat käsissä ja hän oli tehokas koordinoija, innostava osallistaja ja työlleen omistautunut visioija. Ohisalolla on todellista kiinnostusta pohjoismaiseen yhteistyöhön ja kansainvälisiin kysymyksiin laajemminkin.”

Alexander Stubb, kansanedustaja

Oras Tynkkynen

"Maria on väsymätön oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolustaja. Eduskuntaan tarvitaan ihmisiä, jotka pitävät meteliä köyhimpien ja heikoimpien puolesta."

Oras Tynkkynen, neuvonantaja, entinen kansanedustaja

Reetta Vanhanen

"Maria omistautuu kaikelle, mihin ryhtyy, ja todella tietää, miten yhteiskunnan heikoimpien asemaa parannetaan. Hänellä on myös vahvaa näkemystä siitä, millä tavalla sosiaali- ja terveyspalvelut tuodaan lähemmäksi toisiaan ja integroidaan yhteen sote-uudistuksessa."

Reetta Vanhanen, lääkäri, kaupunginvaltuutettu, Helsinki

Jukka Väisänen

"Ensimuistoni Mariasta on eräs vaalitukiryhmäkoulutus vuodelta 2010. Hänen valovoimainen persoonansa erottui jo silloin. Myöhemmin olemme olleet tekemisissä etenkin puoluevaltuuskunnassa ja myös opinalojemme kanssa, joissa hän on osoittautunut aktiiviseksi asiantuntijaksi. Hän on erittäin empaattinen, älykäs, viisas ja inhimillinen. Hänen poliittinen suuntansa on juuri sitä, mitä päättäjissä pitäisi olla enemmän - sosiaalista oikeudenmukaisuutta ympäristöä unohtamatta. Maria tulisi valita kansanedustajaksi."

Jukka Väisänen, vihreä aktiivi, Turku