Kentältä kohti tulevaisuuspuoluetta

Olen nyt muutamaan kertaan vastannut kysymykseen, miksi eduskunnan ulkopuolinen poliitikko voi hyvin olla Vihreiden puheenjohtaja. Muistatko vielä kun SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne tuli valituksi? Hän ei ollut päivääkään istunut kansanedustajana. Päivääkään vaaleilla valittuina poliitikkoina eivät myöskään olleet eläneet Ranskan ja USA:n tuoreet presidentit. Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho aikoo johtaa puoluetta niinkin kaukaa kuin Brysselistä käsin.

Edustuksellinen demokratia on muutoksessa, halutaan nähdä päivänpolitiikan ulkopuolisia uudistajia ja näkökulmia. Toisaalta edustuksellinen demokratia on myös kriisissä, poliitikkoihin ei luoteta, vaan ratkaisijoita etsitään esimerkiksi talouselämän piiristä. Vastaus kriisiin ei kuitenkaan ole tyhjä populismi, asioiden yksinkertaistaminen tai syrjivä ja vaarallinen trumpismi, vaan tutkittuun tietoon perustuva, ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointia parantava ja ilmastonmuutoksen tosissaan ottava politiikka.

Pääministeripuolueeksi ei kasveta vain keskittymällä lyhyen aikajänteen vaalivoittoihin, vaan rakentamalla TULEVAISUUSPUOLUETTA. Vain vaaliorganisaatioksi typistyvän puolueen riski on siinä, että pidemmän linjan ideologinen ja politiikan sisältöjä uudistava ajatustyö jää taka-alalle. Niin ei viedä Suomea eteenpäin.


Lue lisää

Kulttuuripalvelut maksuttomiksi pienituloisille Helsingissä

Tein 15.2.2017 Helsingin kaupunginvaltuustossa aloitteen Kaikukortin käyttöönottamisesta Helsingissä. Aloitteen allekirjoitti 55 valtuutettua eli reilu valtuuston enemmistö. Monella pienituloisella ei ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Kaikukortti on tarkoitettu yli 16-vuotiaille pienituloisille ja siihen sisältyy mahdollisuus ottaa mukaan tapahtumiin alle 16-vuotiaita lapsia.

Kuva: Ohisalo 2016: Yayoi Kusama: In Infinity – HAM.

Lue lisää

Maria Ohisalon kuntavaalikampanjan päälliköiksi Tuukka Aaltonen ja Inkeri Hallamaa

Helsinkiläiset Tuukka Aaltonen ja Inkeri Hallamaa ovat Vihreiden varapuheenjohtajan, köyhyystutkija Maria Ohisalon kampanjapäälliköt vuoden 2017 kuntavaaleissa. Vaalipäivä on 9.4.2017.

Tuukka Aaltonen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt projektipäällikkönä haastavissa IT- ja verkkopalveluprojekteissa ja on myös Etelä-Helsingin Vihreiden hallituksen varapuheenjohtaja. Inkeri Hallamaa on pohjakoulutukseltaan sosionomi ja valmistuu lähiaikoina Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi ja sosiaalityöntekijäksi.

Myös eduskuntavaaleissa 2015, jolloin Ohisalo sai Helsingissä lähes 4100 ääntä, kampanjassa toimi kaksi kampanjapäällikköä ja noin 200 ihmisen tukiryhmä.

image1-5 Lue lisää