Kentältä kohti tulevaisuuspuoluetta

Olen nyt muutamaan kertaan vastannut kysymykseen, miksi eduskunnan ulkopuolinen poliitikko voi hyvin olla Vihreiden puheenjohtaja. Muistatko vielä kun SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne tuli valituksi? Hän ei ollut päivääkään istunut kansanedustajana. Päivääkään vaaleilla valittuina poliitikkoina eivät myöskään olleet eläneet Ranskan ja USA:n tuoreet presidentit. Perussuomalaisten Jussi Halla-Aho aikoo johtaa puoluetta niinkin kaukaa kuin Brysselistä käsin.

Edustuksellinen demokratia on muutoksessa, halutaan nähdä päivänpolitiikan ulkopuolisia uudistajia ja näkökulmia. Toisaalta edustuksellinen demokratia on myös kriisissä, poliitikkoihin ei luoteta, vaan ratkaisijoita etsitään esimerkiksi talouselämän piiristä. Vastaus kriisiin ei kuitenkaan ole tyhjä populismi, asioiden yksinkertaistaminen tai syrjivä ja vaarallinen trumpismi, vaan tutkittuun tietoon perustuva, ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointia parantava ja ilmastonmuutoksen tosissaan ottava politiikka.

Pääministeripuolueeksi ei kasveta vain keskittymällä lyhyen aikajänteen vaalivoittoihin, vaan rakentamalla TULEVAISUUSPUOLUETTA. Vain vaaliorganisaatioksi typistyvän puolueen riski on siinä, että pidemmän linjan ideologinen ja politiikan sisältöjä uudistava ajatustyö jää taka-alalle. Niin ei viedä Suomea eteenpäin.


Lue lisää